Tipy na Vianočné darčeky

Cítite, že Vianoce sa neúprosne blížia a vy stále nemáte predstavu, čím potešiť tých najbližších. To sa stáva a práve preto sme tu my, aj s našimi inšpiratívnymi tipmi na originálne Vianočné darčeky.

Darčeky pre deti

Tu sa fantázii medze nekladú a ak vás napadol nejaký darček, nebojte sa, určite ním potešíte a nič nepokazíte. Samozrejme, je potrebné zohľadniť aj vek dieťaťa. 

Pre tých najmenších sú veľmi vďačné darčeky ako plyšové hračky, s ktorými sa môžu hrať či nahradia aj vankúš. Pre drobcov sú ideálne aj darčeky ako chodítko či iná pomôcka, ktorú ocenia aj ich rodičia. 

Stavebnica, kniha či oblečenie – choďte na istotu.

Pre  menšie deti je výber široký. Stavebnica je nestarnúca klasika, ktorou jednoznačne zabodujete. Takou istou klasikou je aj kniha. Už záleží na malom čitateľovi, či má rád rozprávky alebo objavuje nové tajomstvá z encyklopédií. 

Ďalším vďačným darčekom je oblečenie. Potešte veselým pyžamkom, alebo zimnou súpravou, v ktorej si môže naplno užívať snehové radovánky. 

Kráčajte s dobou

Tie väčšie deti určite ohromíte darčekom, ktorý je zo sveta elektroniky. Nenájde sa jeden chlapec, ktorý by netúžil po hernej konzole. Siahnuť môžete aj po reproduktoroch, sluchátkach či GoPro kamere.

Darčeky pre ženy

Tieto komplikované osoby nie sú pri výbere darčeka až také komplikované. Vy si lámete hlavu a možností je pritom naozaj veľa. 

Rozmaznajte ju

Ak sa ženy opýtate, čo by si želala, povie, že už má všetko. Preto jej doprajte oddych a relax, ktorý si určite zaslúži. Darujte jej napríklad wellness pobyt, kde si pri kozmetických kúrach a masážach zaručene oddýchne. Ak si chcete relax užiť spoločne so svojou partnerkou, darujte jej spoločný zájazd či romantický pobyt.

Viete, čo by chcela?

Ak viete, po čom túži, akú kabelku či kabát si obzerala v obchode, máte vyhraté. Ak nie, určite tým nič nepokazíte, ak zvolíte za darček oblečenie, kabelku, alebo parfum. Ďalším darčekom, ktorý poteší každú je šperk či kozmetika. 

Manikúra, pedikúra, alebo niečo do kuchyne?

Všetko je správne. Už len vybrať. Potešte ju napríklad púzdrom s manikúrou, ktoré je povinnou súčasťou kabelkovej či cestovnej výbavy. Môžete siahnuť po sade na starostlivosť o chodidlá či strojčeky na manikúru a pedikúru. Keďže hovoríme o ženách, potešia ich veci ak nový fén, žehlička na vlasy alebo epilátor. 

Elektroniku môžete darovať aj v podobe kuchynskej váhy, kávovaru či multifunkčného stroja. Takýmto darčekom nepohrdne žiadna žena. 

Stavte na klasiku

A takouto klasikou je kniha. Ženy radi čítajú, dávajú prednosť pocitom a dokážu sa vžívať do postáv a vymyslených svetov. Preto je kniha naozaj vhodným darčekom. Ak chcete ísť s dobou aj v tomto prípade, siahnite po audioknihe.

Akým darčekom nepotešíte ženu

Áno aj taký prípad môže nastať. Preto vás chceme varovať pred darčekmi ohľadne hmotnosti. Vyraďte najmä knihy o diéte či prípravky na chudnutie. Určite by sa obdarovaná usmievala, ale v hĺbke duše ju zaručene nepotešíte.

Darčeky pre mužov

Tieto večné deti naozaj nie je ľahké správne obdarovať. Väčšina mužov nehovorí o svojich snoch, či túžbach, preto je potrebné dobre počúvať a vedieť čítať medzi riadkami. Ak však neviete, čo by ho naozaj potešilo, ponúkame vám niekoľko univerzálnych tipov na darčeky. 

Elektronika nadovšetko

Keďže ide o mužov, elektronika je naozaj správny smer pre výber darčeka. Autokamery do auta, GPS, ale aj elektronika pre ich hobby, napríklad fotopasce či športové kamery a čelovky. Ak chcete niečo naozaj extra, zvoľte napríklad dron.

Športovec alebo kutil?

Zamerajte sa na jeho koníčky alebo veci, ktoré má rád. Ak je váš partner športovec, choďte touto cestou a podarujte mu nové oblečenie, doplnky či príslušenstvo k jeho obľúbenému športu. V prípade, že váš partner je domácim kutilom, prekvapte ho rôznymi sadami náradia, elektronickými vŕtačkami, brúskami alebo napríklad novou kosačkou.

Spodná bielizeň? Bingo!

Možno sa vám zdá spodná bielizeň ako otrepaný darček, no verte, že muži ho ocenia. Oni sami nemajú čas chodiť nakupovať, preto kvalitné spodné prádlo či ponožky urobia viac ako si myslíte.

Niečo špeciálne

Ak chcete byť naozaj originálna, stavte na zážitok. Darujte mu niečo, na čo mu zostane spomienka do konca života a na to, ako ste tú radosť zdieľali s ním. Potešte ho zážitkom ako jazda na závodnom aute, paragliding či tandemový zoskok. Ak je váš muž dobrodruh, splavovanie alebo kurz potápania je ďalším skvelým tipom. Zľavy a akcie na zážitkové ponuky nájdete aj u nás. Taktiež nájdete aj ponuky na spoločné pobyty a zájazdy, ktoré môžete svojmu partnerovi schovať pod stromček. Určite nepohrdne víkendovým pobytom stráveným s vami. 

Pozitívny vplyv sauny na zdravie

Zahriatie organizmu v horúcej kabíne a jeho následné ochladenie v studenej sprche či bazéne sa nazýva saunovanie. Ide o proces, pri ktorom sa zvýši potenie organizmu, pričom sa z tela vylučujú škodlivé látky a odpadové splodiny. To však nie je jediné pozitívum tejto fínskej záľuby. V krajine tisícich jazier si ju obyvatelia nemajú problém dožičiť aj každý deň.

Zlepšuje imunitu

Sauna pomáha pri otužovaní, a preto je výborným preventívnym účinkom pred rôznymi vírusmi.

Podporuje svalové zdravie

Pobytom v saune dochádza k uvoľneniu svalov a zvyšuje sa aj kĺbová ohybnosť. Znižuje sa teda stuhnutosť svalov i kĺbov a tiež sa zmierňuje citlivosť na bolesť. Prispieva však k celkovej regenerácii organizmu.

Skrášľuje pleť i telo 

Sauna zlepšuje vzhľad pokožky, keďže pôsobí protizápalovo a baktericídne. Čistí pleť nielen od akné, ale aj ekzému a iných kožných chorôb. Taktiež pokožku prekrví, čím jej pomáha udržať si pružnosť. Vďaka saune si aj urýchlite metabolizmus, čo zvyšuje spaľovanie kalórií.

Uľavuje psychicky

Saunovanie uvoľňuje telo aj dušu, čím mu poskytuje relaxáciu a upokojuje ho. Vie odbúrať aj nervozitu, nespavosť, psychické vypätie, stavy úzkosti, vyčerpanosť a bolesť hlavy.

Pomáha dýchaniu

Okrem toho, že sauna má liečivé účinky pri zápaloch dýchacích ciest, respiračných alergiách a astme, budete odolnejší proti virózam.

Nie je pre každého

Sauna má množstvo pozitívnych účinkov, no je aj namáhavou a vyčerpávajúcou aktivitou pre ľudský organizmus. Saune by sa mali vyhnúť tehotné ženy a tí, ktorých trápia ochorenia obličiek, štítnej žľazy alebo kardiovaskulárnych chorôb či cukrovka. Saunovanie sa taktiež neodporúča pri niektorých tráviacich i neurologických problémoch. Do sauny sa nechodí ani so zvýšenou teplotou a po úrazoch, kedy má končatina tendenciu opúchať. 

Našu ponuku zľavnených wellness pobytov nájdete TU.